Fehérje szerepe a diétában

Az emberi test 4 építőeleme: 

  • cukor (szénhidrátok) AZ ENERGIA
  • zsír (lipidek)  A TARTALÉK
  • fehérjék A TESTÜNK FELÉPÍTÉS
  • nukleinsavak: INFORMÁCIÓ ÖRÖKÍTÉS

Mi történik a diéta alatt? 

Túlsúly esetén a szervezetünkben lévő zsír mennyisége megnövekszik. Célunk ennek csökkentése.
Diéta folyamán mesterséges éhezést hozunk létre, mivel a szükségesnél kevesebb tápanyagot viszünk be naponta a szervezetbe, ezért a hiányzó energia mennyiséget testünknek belső bontásából kell fedeznie. Van amit jó, hogy bont a szervezetünk, van amit nem . A zsírtól szeretnénk megszabadulnia a fehérjétől azonban nem, hiszen a fehérjék fontos szerepet töltenek be testünk felépítésében, illetve.számos létfontosságú szerv működésében, így például szív, máj vese, izomzat, bőr.

Azonban, ha külső forrásból biztosítjuk  a kieső fehérjemennyiséget, úgy minimálisra csökkentjük a szervezet belső fehérjéinek bontását.

A MedFood fehérjediéta előnyei:

Kényelmes, mert néhány nap után már nincs éhségérzet, így biztosított a folyamatos motiváció, megelőzhető a diétával járó frusztráció. Semmiben sem korlátozza a szokásos napi tevékenységedet, ugyanakkor fittebbnek, energikusabbnak érezheted magad a diéta alatt! Nincs izomveszteség, mert a súlyvesztés csak a zsírtömeg csökkentése révén következik be. A fizikai éhségérzet 48 órán belül elmúlik.

Fontos tudnod, hogy a fehérje fogyasztásán kívül zöldségek és táplálék kiegészítők napi bevétele elengedhetetlen!

A diéta során napi ötszöri étkezés szükséges lehetőleg 2 – 4 óránként. A termékek széles választéka biztosítja, hogy diétád ne váljon unalmassá, hogy saját speciális igényeid szerint választhass ételeinkből.

Mit érdemes tudni még a fehérjékről? 

A fehérjéknek fontos szerepe van a sejtek: kialakulásban, növekedésben, felépítésben, regenerálásában.

  • Teljes értékű fehérje: tartalmazza  az esszenciális aminosavakat. 
  • Előemésztett fehérje: előzetes speciális eljárás révén (kisebb részekre aprítás) a szervezet számára könnyen felszívódó fehérje, vagyis elfogyasztását követően pár perc múlva már a vérkeringésbe jut. Amennyiben például a diéta kapcsán előemésztett fehérjét alkalmazunk, testünk sejtjei nem fognak fehérje hiányban szenvedni.. Ennek feltétele az előírt étkezési időpontok betartása.

A MedFood Program termékeiben ( PRODIMED tasakok ) mindez egyben megtalálható, azaz minden PRODIMED tasak teljes értékű és előemésztett fehérjéket tartalmaz.

Ismerd meg és válogass termékeinkből…